Nema poskupljenja gasa i struje do kraja godine

Bez autora
Oct 11 2010

Kako je saopšteno iz Vlade Republike Srbije, do kraja godine neće poskupeti ni struja ni gas. Napravljen je obračun o potrebi poskupljenja energenata i odlučeno je da cene električne energije i gasa ostanu na sadašnjem nivou.Prema rečima predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića, inflacija će u Srbiji do kraja godine biti na gornjoj granici zacrtanog cilja, odnosno osam odsto ili nešto iznad toga, i taj procenat neće ugroziti makroekonomsku stabilnost zemlje. Najnovija kretanja pokazuju da se domaća tražnja oporavlja, što se vidi i kroz porast obima maloprodaje, a Srbija se nalazi u postkriznom periodu i privreda polako pokazuje znake oporavka.

Nema poskupljenja gasa i struje do kraja godineKako je saopšteno iz Vlade Republike Srbije, do kraja godine neće poskupeti ni struja ni gas.

Napravljen je obračun o potrebi poskupljenja energenata i odlučeno je da cene električne energije i gasa ostanu na sadašnjem nivou.

Prema rečima predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića, inflacija će u Srbiji do kraja godine biti na gornjoj granici zacrtanog cilja, odnosno osam odsto ili nešto iznad toga, i taj procenat neće ugroziti makroekonomsku stabilnost zemlje. Najnovija kretanja pokazuju da se domaća tražnja oporavlja, što se vidi i kroz porast obima maloprodaje, a  Srbija se nalazi u postkriznom periodu i privreda polako pokazuje znake oporavka.

U prvom kvartalu ove godine rast BDP-a je bio između 0,6 i 0,7 posto, u drugom kvartalu dostigao je dva posto, a podaci za treći kvartal govore da se rast nastavlja i da će u ovoj godini dostići projektovanih 1,5 oposto. Budžetski deficit u 2011. godini će biti približno četiri posto.

Vlada radi na modelu ekonomskog razvoja Srbije u narednih 10 godina, kojim će biti napravljen zaokret u odnosu na dosadašnji način razvoja privrede zasnovan na velikoj domaćoj potrošnji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik